eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Twitter

Aktívan twitterezik a világ legidősebb embere, egy 115 éves spanyol nő

Maria Branyas Morera világháború mellett pandémiából is túlélt kettőt, de a spanyol polgárháborút is saját szemeivel láthatta.

André nővér halála után a Guinness Rekordok Könyve az Egyesült Államokban született spanyol asszonyt, Maria Branyas Morerát nevezte meg a világ legidősebb embereként: a nő jelenleg egy idősek otthonában él, amely már több mint 22 éve otthona.

San Franciscóban született 1907. március negyedikén: amikor világra jött, a Titanic nem létezett még és a Wright-testvérek is csak négy évvel ezt megelőzően jelentették be a motorral meghajtott repülőgép elkészítését – írja a CNN.

Morera lépést tart a korral: bár hamarosan 116 éves lesz, lánya segítségével twitterezik.

"Öreg vagyok, nagyon öreg, nem idióta"

– olvasható Twitter-fiókjának leírásában.

Morera egy évvel az után született Amerikában, hogy családja kivándorolt oda, de nyolc év múlva mégis úgy döntöttek szülei, hogy visszatérnek Spanyolországba. Az utazás tragikus kimenetelű volt: a lány apja TBC-ben hunyt el, ő pedig elvesztette hallását egyik fülére egy esést követően. Az első világháború közepén érkeztek meg Barcelonába.

A koronavírus sem kerülte el őt: 2020-ban fertőződött meg, és egyike azoknak az igen idős embereknek, akik túlélték a Covidot.

A hétvégén katalán nyelven írt twitekben tudatta a világgal, hogy meglepte a világ iránta tanúsított érdeklődése, mely rekorder státuszához kapcsolódik, de ez

nagyon fárasztó is számára és nem szeretne interjúkat adni.

"Békére és nyugalomra van szükségem. 22 éve élek a Tura otthonban, és nem akarom az itteniek mindennapjait felforgatni" – írta. Az otthon ugyanakkor egy kis ünnepséggel köszöntötte rekorder lakóját, melyet zárt ajtók mögött rendeztek meg.

A világ legmagasabb életkort megélt emberének rekordját Jeanne Loiuse Calment tartja 122 évvel és 164 nappal.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×