eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Leopárd 2 tank. Ukraine Battle Map
Nyitókép: Ukraine Battle Map

Mehetnek a német Leopardok Ukrajnába

Német lapértesülés szerint Németország engedélyezi Leopard tankok Ukrajnába küldését - számolt be a hírről a Reuters.

A Spiegel értesülései szerint Olaf Scholz döntette el a Leopard 2 tankok sorsát. Nevezetesen, hogy küldenek ilyen harckocsikat Ukrajnába. Ráadásul hozzájárult ahhoz is, hogy ezt Lengyelország is megtegye - jelentette a Spiegel című magazin.

A hírt a Reuters alapján a Portfolio írta meg. A döntés állítólag legalább egy század Leopard 2 A6-os harckocsira vonatkozik.

A tankok képességeiről az Infostarton is elemző cikket írtunk, amelyet ma reggeltől olvashatnak honlapunkon.

Közben az MTI arról írt, hogy a német kormányfő a Die Welt című lap Gazdasági csúcstalálkozó című fórumán arról beszélt, hogy "soha nem egyedül cselekszünk, hanem szorosan egyeztetve legfontosabb partnereinkkel, mindenekelőtt az Egyesült Államokkal".

A lengyel kormány keddi tájékoztatása szerint hivatalosan megkérték a német kormányt arra, hogy járuljon hozzá a lengyel hadseregnek vásárolt Leopard 2 harckocsik egy részének - korábbi adatok szerint 14 darab - átadásához az orosz támadás ellen védekező ukrán erőknek.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×