eur:
392.7
usd:
362.63
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
Rendőrök a londoni helyszín közelében 2023. január 14-én, miután egy autóból járókelőkre lőttek a brit főváros Camden negyedében. Négy nő és két kislány megsebesült, az egyik gyermek életveszélyesen.
Nyitókép: MTI/AP/PA/James Manning

Őrizetbe vették a hétvégi londoni lövöldözés gyanúsítottját

Őrizetbe vették a szombati londoni lövöldözés gyanúsítottját.

A Scotland Yard tájékoztatása szerint a 22 éves férfit a brit főváros északi részén, Barnet kerületben fogták el.

A tettes a lövéseket egy mozgó járműből adta le Camden városrészben, a két legnagyobb londoni pályaudvar, a Euston és a King's Cross-St. Pancras közötti utcában, egy katolikus templomnál, ahol éppen gyászszertartás zajlott. A jármű elhajtott a helyszínről.

A lövöldözésben hatan sérültek meg, köztük két gyermek.

A Scotland Yard megerősítette, hogy az incidens után egy 21, egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, bár a 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak. Egy 12 éves lányt könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, de őt ellátása után hazaengedték.

A lövöldözésben megsérült egy hétéves kislány is, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

A londoni rendőrség hétfői tájékoztatása ugyanakkor arra utal, hogy a kislány túljutott az életveszélyen: az ismertetés szerint jelenlegi állapota súlyos, de stabil. Az elfogott fiatal férfit gyilkossági kísérlet gyanújával vették őrizetbe, miután autóját a rendőrök vasárnap este megállították.

A gyanúsított kilétét a rendőrség egyelőre nem fedte fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 8. 06:13
×
×
×
×