eur:
394.68
usd:
364.48
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
A mentők segítségét várva néznek ki lakók egy ablakon az ukrajnai Dnyipróban 2023. január 14-én, miután orosz rakétatalálat ért a házukat.
Nyitókép: MTI/AP/Roman Csop

Még több halott az ukrán toronyházban az orosz támadás után

Húszra nőtt a közép-ukrajnai Dnyipró egyik kilencemeletes lakóháza ellen elkövetett orosz légitámadás halottainak száma.

A szombati légicsapásban a lakóház részben összeomlott, több gyerek is életét vesztette, 38 embert kiszabadítottak a romok alól, a támadásban összesen 73-an sebesültek meg.

Az Index idézi az ukrán légierő szóvivőját. Jurij Ignat az Ukrajinszka Pravda online hírportálnak azt mondta, a támadó ballisztikus rakéták északról érkeztek és nem kizárt, hogy Belarusz területéről lőhették ki őket.

A tragédiát több állam- és kormányfő elítélte, egyebek között Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, aki Twitter-üzenetében leszögezte: Kanada továbbra is megadja "a szükséges segítséget" Ukrajnának.

Ugyancsak Twitteren tért ki a támadásra Gitanas Nauseda litván elnök is, "terrorista államnak" nevezve Oroszországot.

Az Ukrajnával szomszédos Moldova elnöke, Maia Sandu szintén elítélte a bombázást és hozzátette, hogy a moldovai határőrség több rakétadarabot talált moldovai területen a szombati támadásokat követően.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×