eur:
392.98
usd:
363.28
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél egy önkéntes szervezet fórumán a moszkvai Manézs rendezvényközpontban 2022. december 5-én. Putyin aláírta azt a törvénymódosítás-csomagot, amely megtiltja a médiában az „LMBT, a nemi átalakítás és a pedofília propagandáját”. A tilalom a filmekre, könyvekre, reklámokra, médiakiadványokra és számítógépes játékokra vonatkozik, megszegése esetén akár 10 millió rubel (63 millió forint) bírság is kiszabható. Az államfő aláírta továbbá azt a törvényt is, amely megtiltja a gyűlések, felvonulások és tüntetések megtartását a közhatalom épületei, a templomok, az oktatási intézmények, a vasútállomások, repülőterek és kórházak közelében.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Vitalij Belouszov

Külföldről kapott magas rangú kitüntetést Vlagyimir Putyin

A boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést adományozta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Bosznia-Hercegovina többségében szerbek lakta országrészének nemzeti ünnepe alkalmából annak vezetése, ez az államalakulat legmagasabb kitüntetése.

Az elismerés tényét a díjazott távollétében jelentette be vasárnap Milorad Dodik boszniai szerb elnök. A dicséretet az orosz elnök "a boszniai Szerb Köztársasági iránt tanúsított hazafias gondviselés és szeretet" miatt érdemelte ki - mondta.

Milorad Dodik szerint Vlagyimir Putyin személyesen is sokat tett az Oroszország és a szerb köztársaság közötti politikai és baráti kapcsolatok fejlesztése és megerősítése érdekében, ezzel pedig hozzájárult a boszniai országrész fejlődéséhez. Hozzátette: személyesen adja majd át az orosz elnöknek a kitüntetés a következő találkozójuk alkalmával.

A boszniai szerbek nem támogatják az Oroszország elleni szankciókat, és az ukrajnai háború kitörésekor Dodik - akkor még az ország háromtagú elnökségének szerb tagjaként - igyekezett megakadályozni, hogy Bosznia csatlakozzon a büntetőintézkedésekhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×