eur:
395.32
usd:
368.25
bux:
71698.79
2024. július 2. kedd Ottó
MTI/EPA-EFE/Mario Guzmán
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Mario Guzmán

Nagyot bukhat a Ferrari, két fő szponzorától is megválhat

Az egyik szponzorral annyira összekaptak, hogy a bíróságig vihetik az ügyet.

Két szezon között rendszeres jelenség a szponzorok távozása és érkezése a Forma-1-ben, ám a Ferrarit fájó veszteség érheti a 2023-as rajt előtt – írja a vezess.hu.

A motorsportok reklámügyeire szakosodott Decalspotters szúrta ki, hogy a Ferrari hivatalos weboldalából eltűnt két nagy név: a Velas és a Snapdragon. A Racingnews365 kiderítette, hogy a két szponzor összesen 55 millió dollárt hozott volna a maranellóiak konyhájára, ami az istállók számára bevezetett költséglimit csaknem 40 százaléka.

A Velas 30 millió dollárt a megjelenésekért, a Snapdragon pedig évente 25 millió dollárral járult hozzá a Ferrari költségvetéséhez.

A két cég közül a Snapdragonnal volt könnyebb a szakítás a szaklap információi szerint, akik hozzátették, nagy eséllyel a Mercedes autóin jelenhetnek meg majd a logóik. Ebben van is ráció, tekintettel arra, hogy a Qualcomm, a Snapdragon anyacége nemrég együttműködést kötött a brackley-i istállóval.

A fájóbb kenyértörés a Velasszal történhet, ahol mindkét fél sértettnek érzi magát: a cégnek állítólag a Ferrari nem biztosította a megfelelő feltételeket, például hogy tematikus NFT-képeket készítsen. Ők viszont pénzügyi jogsértést követtek el azzal, hogy nem fizettek a megjelenésért. Vitatott tehát a helyzet, ami a bíróságon érhet teljesen véget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×