eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Elkezdték eltávolítani a TikTokot az amerikai kongresszus gépeiről

Az erről szóló törvényt a republikánusok kezdeményezték.

Az Egyesült Államok képviselőházának hivatala utasítást adott, hogy eltávolítsák a hozzá tartozó eszközökről a TikTok közösségi videoalkalmazást; az intézkedést a múlt héten elfogadott költségvetési törvény tartalmazza.

Az alsóház hivatali főnöke, Catherine L. Szpindor az alkalmazottaknak és törvényhozóknak küldött emailban adott tájékoztatást arról, hogy azonnali hatállyal megtiltja az alkalmazás használatát a képviselőház eszközein. Hangsúlyozta, hogy

a TikTok számos biztonsági kockázat miatt magas fokú kockázatot jelent a felhasználók számára.

Az üzenet összehangban van a múlt héttel elfogadott jogszabállyal, amit a költségvetésről szóló salátatörvény részeként fogadott el a kongresszus. A törvény, amely republikánus képviselők kezdeményezésére került bele a szövetségi kiadásokról szóló törvénycsomagba minden kormányzat által felügyelt elektronikai eszközön megtiltja a videomegosztó, illetve annak kínai anyavállalata által fejlesztett technológiai felhasználások alkalmazását nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.

Az amerikai szövetségi kormányhoz tartozó intézményeknek a törvény hatályba lépését követően 60 napjuk van arra, hogy eleget tegyenek az előírásnak.

Az Egyesült Államok szövetségi államai közül több már korábban hasonló döntést hozott a TikTok használatának betiltásáról a hivatali eszközökön.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×