eur:
394.75
usd:
367.68
bux:
0
2024. június 25. kedd Vilmos
European flags in front of the European Commission headquarters in Brussels, Belgium. ( Motion Blurred on flags)
Nyitókép: iantfoto/Getty Images

Az Európai Unió rábólintott az Oroszország elleni kilencedik szankciós csomagra

A legújabb megszorítások elsősorban az orosz gazdaságot és a háborúért, illetve annak támogatásáért felelősök személyeket célozzák.

Az uniós tanács tájékoztatása szerint az újabb szankciós csomag elsősorban az orosz védelmi ipart támogató vállalatokra, politikusokra és politikai pártokra vonatkozik.

A megszorítások ugyanakkor újabb két orosz bankot is érintenek, valamint négy orosz műsorszolgáltató működését tiltják be az EU-ban. További exportellenőrzéseket és korlátozásokat vezetnek be, különösen a kettős felhasználású, azaz a polgári mellett a katonai célokra is alkalmas termékekre.

Az intézkedés vegyi anyagokat, idegmérgeket, elektronikai és informatikai eszközök alkatrészeit érinti, valamint megtiltja az orosz bányászati ágazatba történő új beruházásokat.

Címlapról ajánljuk
Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×