eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Lángoló lakóház előtt egy nő a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Bahmutban egy orosz tüzérségi támadás után, 2022. december 7-én.
Nyitókép: MTI/AP/LIBKOS

Szaharov-díjat kapott az ukrán nép

A gondolat szabadságáért, az emberi jogok védelméért odaítélhető Szaharov-díjat az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén vehették át az ukrán nép képviselői.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki videókapcsolaton keresztül kapcsolódott az eseményhez, azt mondta: elképzelhetetlen a béke Európában Ukrajna szabadsága nélkül.

Kijelentette: a háború Európa ellen is zajlik. Az ukránok és az európaiak úgy fognak győzedelmeskedni az agresszor fölött, hogy senkinek sem sikerül leszakítani Ukrajnát Európáról - húzta alá.

A díjat az ukrán nép nevében mások mellett Julija Pajevszka, a Taira Angyalai nevű evakuációs egészségügyi egység alapítója, Olekszandra Matvijcsuk, a kijevi Polgári Szabadságjogok Központja (CCL) elnöke és Ivan Fedorov, a Zaporizzsja megyei, orosz megszállás alatt álló Melitopol város polgármestere vette át.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×