eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fotó: swr.de videójából
Nyitókép: Fotó: swr.de videójából

Tinédzser lányokat késeltek meg Németországban - videó

Két, iskolába tartó gyereket sebesített meg egy késes támadó a Németország délnyugati részén fekvő Illerkirchbergben.

A rendőrségi tájékoztatás szerint két általános iskolás lány az áldozat, de további részleteket a hatóság nem árult el.

A Münchentől nyugatra fekvő, mintegy ötezer lakosú kisvárosban elkövetett támadásról elsőként a Bild című német tömeglap adott hírt, amely azt írta, hogy a két gyerek – 13 és 14 évesekről van szó – súlyosan megsérült, kórházba kerültek és a feltételezett elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette.

Frissítés:

A 14 éves áldozat a kórházba szállítás után meghalt.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaságnak egy szemtanú elmondta, hogy zajt hallott egy közlekedési lámpa közelében, és amikor a zaj irányába fordult, két lányt látott a földön elterülve, hatalmas szúrt sebbekkel, vérben úszva. Egyikükben még volt erő elmondani, hogy a környező házak egyikéből kijött egy férfi, aki ok nélkül megütötte az osztálytársát, majd hasba szúrta mindkettőjüket.

A rendőrség egy terrorelhárító egység bevetésével elfogta a feltételezett elkövetőt. Önként lépett ki az épületből, ahonnan két másik férfit is elszállítottak a rendőrök - írta hírportálján a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap.

A rendőrség még vizsgálja a három férfi és a lányok elleni támadás közötti kapcsolatot, de abból indulnak ki, hogy egyikük az elkövető. Kilétéről, fegyveréről vagy egyéb részletekről egyelőre nem tájékoztattak - írta a FAZ, ismertetve a Südwest Presse című lap értesülését, amely szerint az épületben menedékkérőket befogadó szállás működik.

A szálláson egy héttagú család és négy férfi lakik. Egyelőre nem tisztázott, hogy a feltételezett elkövető közéjük tartozik-e, vagy csak a bűncselekmény után bemenekült az épületbe.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×