eur:
394.83
usd:
367.9
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A John F. Kennedy Előadóművészeti Emlékközpont 2022. évi díjazottjainak csoportképe az elismerés 45. átadási ünnepségét megelőző díszvacsorán a washingtoni külügyminisztériumban 2022. december 3-án. Az első sorban (b-j): Amy Grant amerikai énekes-dalszerző, Gladys Knight amerikai gospelénekesnő, George Clooney amerikai filmszínész, rendező és Tania León kubai születésű amerikai zeneszerző, karmester. A hástó sorban (b-j): a U2 ír rockzenekar tagjai: Adam Clayton, Larry Mullen Jr., The Edge és Bono.
Nyitókép: MTI/EPA/Consolidated News Photos pool/Ron Sachs

Joe Bidennel ünnepelt a U2 és George Clooney a Fehér Házban

George Clooney hollywoodi sztár, a U2 rockegyüttes és Gladys Knight soulénekesnő is megkapta vasárnap a washingtoni Kennedy Központ életműdíját. A hírességeket a gála előtt Joe Biden elnök is fogadta a Fehér Házban.

"Köszönjük, hogy megmutatták nekünk a művészetek erejét" – méltatta a művészeket az amerikai elnök, külön-külön is megemlékezve a díjazottakról.

A Kennedy Központ idei díjazottjai között szerepelt még Amy Grant popénekesnő és Tania Leon zeneszerző is.

A John F. Kennedy egykori elnökről elnevezett Kennedy Központ az amerikai főváros legnagyobb kulturális intézménye. Az előadóművészeteket díjazó elismeréseit évente adják át a kiválasztott művészeknek az amerikai kultúrára tett hatásuk elismeréseként. Díját korábban mások mellett Meryl Streep, Aretha Franklin, Robert De Niro, George Lucas, Tom Hanks és Sting vehette át. Tavaly Joni Mitchell énekesnő és Bette Midler színésznő is a díjazottak között volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Kicsit kezd magára találni Amerika

Kicsit kezd magára találni Amerika

A vasárnapi francia választást követően nagy emelkedést figyelhettünk meg a piacnyitásban az európai tőzsdéken, a legnagyobb ralit a francia tőzsdénél láthattuk. Később kicsit romlott a hangulat, de az alapvetően így is pozitív miliőben alultejesítő volt a magyar tőzsde, elsősorban az OTP gyengélkedésének köszönhetően. A tengerentúlon kisebb mozgások voltak megfigyelhetőek a nyitáskor, a Tesla azonban nagyot emelkedik a holnapi értékesítési adatok előtt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×