eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs
Elfogórakétákat lő ki az izraeli hadsereg Vaskupola légvédelmi rendszere a Gázai övezet palesztin fegyvereseinek rakétatámadása ellen Szderótban 2021. május 13-án. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet és Izrael között május 10-én este kezdődött rakétaháború, miután Jeruzsálemben összecsaptak egymással a palesztinok és izraeli biztonsági erők az iszlám - Mekka és Medina után - harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél. A nap folyamán Gázából rakétákat lőttek ki az övezet környéki településekre, de több hullámban az ország távolabbi, déli és középső részeire is.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Izraeli rakétacsapás ért egy szíriai légibázist

Az állami televízió közölte: a csapásokban két szíriai katona életét vesztette, hárman pedig megsebesültek.

Izraeli rakétacsapás ért egy szíriai légibázist Homsz tartományban vasárnap. A SANA szíriai hírügynökség arról számolt be, hogy a szíriai légvédelem több rakétát is megsemmisített.

A hadsereg egyik névtelenséget kérő tisztségviselője szerint a támadás a szíriai légierő sajráti légi támaszpontját érte délkeletre Homsz városától. A bázis fel- és leszálló pályáit, valamint a föld alatti létesítményeket orosz katonai segítséggel kiszélesítették az utóbbi három évben.

Egy másik névtelenül nyilatkozó katonai forrás szerint a damaszkuszi vezetéssel szövetséges Oroszországnak csapatai állomásoznak nem messze Sajráttól, amelyet az utóbbi időben az iráni légierő is használt.

Regionális diplomáciai és hírszerzési források szerint az utóbbi időben Izrael fokozta támadásait a damaszkuszi kormány ellenőrzése alatt lévő repülőterek ellen, hogy megzavarja Irán ellátási útvonalait, amelyeken keresztül fegyverekkel látja el szíriai és libanoni szövetségeseit, köztük a Hezbollah radikális síita szervezetet. Teherán a hadfelszerelés megbízhatóbbnak ítélt légi szállítására tért át, miután a földi útvonalakon haladó szállítmányoknál fennakadások voltak.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×