eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI két ügynökei  Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök házánál San Franciscóban 2022. október 28-án, azt követően, hogy a politikus 82 éves üzletember férjét egy betörő  hajnalban kalapáccsal bántalmazta. Paul Pelosi egy kaliforniai székhelyű ingatlan- és kockázati tőkebefektetési és tanácsadó cég tulajdonosa.
Nyitókép: MTI/AP/Eric Risberg

Nancy Pelosi lehetett a célpontja a férjét megtámadó betörőnek

Nancy Pelosit, az amerikai képviselőház elnökét vehette célba eredetileg az a férfi, aki péntek hajnalban betört a Pelosi házaspár kaliforniai otthonába, és ott súlyosan bántalmazta Paul Pelosit, a házelnök férjét – közölte a rendőrség.

Nem véletlenszerű betörés volt, hanem szándékos támadás – mondta William Scott San Franciscó-i rendőrfőkapitány, aki péntek esti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „életmentő” volt a 911-es segélyhívó dicspécserének a munkája, akihez Paul Pelosi segélyhívása befutott, még abban az időben, amíg a támadó a házban tartózkodott.

A 42 éves támadó a hátsó ajtón hatolt be a házba, és egy kalapáccsal rontott neki a 82 éves Paul Pelosinak. A rendőrség gyilkossági kísérlet, bántalmazás és betörés gyanújával őrizetbe vette.

Paul Pelosi koponyatörést szenvedett, emiatt megműtötték, és a jobb karja is súlyosan megsérült.

Nancy Pelosi a kora reggel elkövetett betöréskor nem tartózkodott San Franciscóban, és a védelmével megbízott biztonsági csapat is vele volt Washingtonban a támadás idején.

Joe Biden amerikai elnök egy pennsylvaniai rendezvényen elítélte a támadást, amelynek – szavai szerint – nem lehetne helye Amerikában, és arról beszélt, hogy túl sok az erőszak és a gyűlölet az amerikai politikában.

A rendőrség hivatalos közlése szerint még vizsgálják, mi volt a támadó indítéka. A nyomozáshoz közel álló források névtelenül azonban úgy nyilatkoztak, hogy a támadás célpontja kifejezetten a Pelosi házaspár otthona volt, a férfi a házban kifejezetten a képviselőházi elnököt kereste.

„Hol van Nancy? Hol van Nancy?”

– kiáltozta a férfi.

Tavaly a capitoliumi rendőrség nagyjából 9600, kongresszusi képviselők elleni fenyegetés ügyében vizsgálódott. Az utóbbi években több törvényhozót ért tényleges fizikai támadás. 2011-ben Tucsonban egy utcai rendezvényen fejbe lőtték Gabrielle Giffords volt demokrata párti képviselőt, aki túlélte a támadást, de súlyosan megsebesült, és kénytelen volt lemondani kongresszusi mandátumáról. 2017-ben Steve Scalise republikánus képviselőt sebesítette meg súlyosan egy lövöldöző egy kongresszusi baseballcsapat edzésén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×