eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
SEOUL, SOUTH KOREA - OCTOBER 30: Emergency services transport a person after a stampede during a Halloween celebration October 30, 2022 in Seoul, South Korea. Fifty-nine people have been reported killed and at least 150 others were injured in a deadly stampede in Seouls Itaewon district, after huge crowds of people gathered at Halloween parties, according to fire authorities. (Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images)
Nyitókép: Chung Sung-Jun/Getty Images

Agyontaposták egymást a halloween-rendezvény résztvevői – rengeteg a halott

Legkevesebb százhúsz ember meghalt, százan pedig megsérültek szombaton a dél-koreai főváros, Szöul központjában a halloween-ünnepségek idején az egyik szűk utcán kitört lökdösődésben – közölte Csoj Szöng Pom, Jongszan kerület tűzoltóparancsnoka.

Elmondta, hogy a halottak száma még nőhet; az áldozatok nagy száma annak tudható be, hogy rengeteg ember sétált a halloween idején.

Dél-koreai vezetők közölték: akkor történhetett a szerencsétlenség, amikor a halloween-ünnepségre összegyűlt óriási tömeg betódult a Hamilton szállodához közeli szűk utcába, és az emberek a tolongásban agyontaposták egymást.

Az országos tűzoltó hivatal és a belügyminisztérium korábban azt közölte, hogy mintegy ötven embernek állt le a szíve, százan pedig megsérültek helyi idő szerint vasárnapra virradóan.

Szöul, 2022. október 29.
Sérült embereket részesítenek elsősegélyben mentősök Szöulban, ahol legkevesebb százhúsz ember meghalt, százan pedig megsérültek a halloween-ünnepségek idején kitört lökdösődésben 2022. október 29-én.
MTI/AP/Yonhap/Li Dzsi Un
Szöul, 2022. október 29. Sérült embereket részesítenek elsősegélyben mentősök Szöulban, ahol legkevesebb százhúsz ember meghalt, százan pedig megsérültek a halloween-ünnepségek idején kitört lökdösődésben 2022. október 29-én. MTI/AP/Yonhap/Li Dzsi Un

A tűzoltóság szóvivője szerint 140 mentőkocsit vezényeltek a helyszínre.

Helyi médiajelentések szerint akkor kezdődött a tülekedés, amikor elterjed a tömegben, hogy egy közelebbről meg nem nevezett híresség látogatott a partinegyedbe.

Szöul, 2022. október 29.
Mentősök érkeznek a helyszínre Szöulban, ahol legkevesebb százhúsz ember meghalt, százan pedig megsérültek a halloween-ünnepségek idején kitört lökdösődésben 2022. október 29-én.
MTI/AP/Ri Dzsin Man
Szöul, 2022. október 29. Mentősök érkeznek a helyszínre Szöulban, ahol legkevesebb százhúsz ember meghalt, százan pedig megsérültek a halloween-ünnepségek idején kitört lökdösődésben 2022. október 29-én. MTI/AP/Ri Dzsin Man

Jun Szok Jol elnök közleményt adott ki, amelyben felszólította az illetékeseket, hogy biztosítsák a sérültek gyors ellátását és ellenőrizzék az ünnepségek színhelyeit. Utasította az egészségügyi minisztériumot, hogy gyorsan vonultassanak fel katasztrófavédelmi orvosi csapatokat, és biztosítsanak ágyakat a közeli kórházakban a sérültek ellátására.

Szöul, 2022. október 29.
Hordágyon szállítanak el mentősök egy sérültet Szöulban, ahol legkevesebb százhúsz ember meghalt, százan pedig megsérültek a halloween-ünnepségek idején az egyik szűk utcán kitört lökdösődésben 2022. október 29-én.
MTI/AP/Ri Dzsin Man
Szöul, 2022. október 29. Hordágyon szállítanak el mentősök egy sérültet Szöulban, ahol legkevesebb százhúsz ember meghalt, százan pedig megsérültek a halloween-ünnepségek idején az egyik szűk utcán kitört lökdösődésben 2022. október 29-én. MTI/AP/Ri Dzsin Man

Helyi médiajelentések szerint mintegy százezer ember sétált az utcákon a halloween-ünnepségek idején, amelyek a legnagyobb szabásúak voltak a Covid-19-világjárvány kezdete óta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×