eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
modern aircraft of an airfield
Nyitókép: frankpeters/Getty Images

Fuldokoltak a füstben egy fapados légitársaság utasai 25 percig

A légiutas-kísérők azt javasolták nekik, imádkozzanak, miközben a repülőgép kabinja füsttel telt meg utazás közben.

A SpiceJet légitársaság Goából induló járatának kényszerleszállást kellett végrehajtania, miután a múlt héten szerdán elindított SG 3735 jelű járaton az utasteret füst kezdte el megtölteni. Az utasok beszámolói szerint a körülmények ellenére az oxigénmaszkok nem estek le, így nem tudtak használni azokat.

Az egyik utas, Vivek Vishal szerint mind a kabint, mind a pilótafülkét füst árasztotta el. Egy másik utas, Srikanth Mulupala arról számolt be, hogy a stewardessek arra biztatták őket, imádkozzanak, aminek hatására sok utas bepánikolt és kiabálni kezdett - írja a The Sun.

A SpiceJet szóvivője tagadja, hogy ilyesmi történt volna. A vádakat alaptalannak nevezte és azt mondta, a személyzet a protokollt követte.

Mások szerint ugyanakkor elvették az utasok telefonjait és azt követelték, töröljék az azokkal készített képeket és videókat.

A szóvivő szerint csak rutinszerűen kérték őket a mobiltelefonhasználat mellőzésére, ahogyan azt minden repülő utasaival megteszik.

Egy utas szerint húsz perccel a füst megjelenése előtt már sugdolóztak egymás közt a személyzet tagjai, majd amikor az elárasztotta a gépet, arra szólították fel őket, hogy maradjanak csendben.

A gépen 86 utas ült, őket kényszerleszállást követően evakuálták a vészkijáraton keresztül, eközben egy utas megsérült. A kényszerleszállás miatt 9 másik járat késve tudott csak elindulni.

A meghibásodás okát elkezdték vizsgálni:

olajat találtak a motor leeresztő szelepében,

ami bejutott a légkondicionáló rendszerbe, ez okozott füstöt az utastérben. A SpiceJet-et arra utasították, hogy küldjön olajmintákat a repülőgép-hajtóműveket gyártó óriásvállalatnak, a Pratt & Whitney Canadának elemzésre.

A légitársaságnak idén már két műszaki hibás esete volt: ezek miatt a céget fokozott felügyelet alatt tartják. A szabályozó hatóság arra is utasította a légitársaságot, hogy csak járatkapacitásának 50 százalékával működjön.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×