eur:
394.53
usd:
367.08
bux:
71957.97
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Húszmilliárd forintnyi kokaint mosott a tenger partra Wales-ben

Az Ír-tenger partjainál, Aberystwyth közelében került elő a nagy mennyiségű kábítószer.

Járókelők találtak rá Walesben a műanyag kannákhoz kötözött fekete zsákokra, melyek mindegyike kokaint tartalmazott. Összesen 1200 kilogrammnyi kábítószer került elő a csomagokból, de nem zárják ki, hogy még többet partra sodorjon a víz - a járókelőket arra kérték, ha ilyesmit látnak, ne nyúljanak hozzá, hanem értesítsék a rendőrséget.

"A zsákokban talált anyag törvényszéki vizsgálata még tart, de úgy véljük, hogy az körülbelül 1200 kg kokain. Ennek a mennyiségnek a nagykereskedelmi értéke körülbelül 42 millió font lenne" - áll a rendőrség közleményében, melyet a BBC idéz.

"Nyomozásunk folytatódik, és ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ha bármi gyanúsat találnak a strandokon, ne nyúljanak a tartalmához, és azonnal értesítsék a rendőrséget" - tették hozzá.

Nem ez az első eset, amelyben hatalmas kábítószermennyiséget sodor partra a víz az Egyesült Királyságban:

öt évvel ezelőtt az angol partoknál kerültek elő kannákhoz kötött sporttáskák, amelyek tartalma még ennél is nagyobb értékben, mintegy 25 milliárd forintért tartalmazott kábítószert.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Puccsot akadályoztak meg Ukrajnában, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Puccsot akadályoztak meg Ukrajnában, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzSzU) beszámolt arról, hogy elfogtak egy csoportot, amely meg akarta dönteni a hatalmat Ukrajnában – számolt be az Ukrajinszka Pravda. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×