eur:
386.04
usd:
354.97
bux:
69046.1
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Nyitókép: Twitter/Sky News

Kilenc halálos áldozat egy írországi benzinkúton

Robbanás történt.

Az írországi Creeslough faluban péntek este robbanás történt egy benzinkúton. A balesetben kilencen életüket vesztették (a korábbi hírek hét áldozatról szóltak), nyolc embert sérülésekkel kórházban ápolnak.

Az Applegreen céghez tartozó komplexum magában foglalta a 400 fős település egyetlen postáját és élelmiszerüzletét, de egy fodrászszalon is az épülethez tartozott. Egy szomszédos lakóházban is súlyos károk keletkeztek – tudósított az MTI.

Azt egyelőre nem tudni, mi lehetett a robbanás oka. A rendőrök gázrobbanásra gyanakszanak.

A helyszínen keresőkutyákkal is kutattak a romok alatt rekedt túlélők után. Szombat délutáni nyilatkozatok szerint mindazonáltal már nem számítanak rá, hogy túlélőre lelnének.

Micheál Martin ír miniszterelnök részvétét kifejezve közölte, hogy ez az "egyik legsötétebb nap az egész ország számára" – írta a BBC alapján a Telex.

Címlapról ajánljuk
Biztonságpolitikai szakértő: nonszensz, ahogyan Robert Fico testőrsége reagált

Biztonságpolitikai szakértő: nonszensz, ahogyan Robert Fico testőrsége reagált

Milyen általánosnak mondható következtetéseket lehet levonni a szerdai szlovákiai merényletből? Valóban történhetett mulasztás a védett személy biztosítása terén? Horváth József biztonságpolitikai szakértőt, nyugállományú vezérőrnagyot, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadóját kérdeztük.

Újabb, hivatalos tájékoztatás Robert Fico állapotáról

Robert Kaliňák védelmi miniszter a besztercebányai kórházban tartott rövid sajtótájékoztatót Robert Fico miniszterelnök állapotával kapcsolatban. A kórház igazgatója a műtétről árult el részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×