eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Teljes leállás egy 130 milliós országban

Banglades elsötétült áramszünet miatt.

Banglades csaknem teljes területén leállt az áramszolgáltatás az országos hálózat részleges üzemzavara miatt - közölte Samím Haszan, a bangladesi áramszolgáltató (BPDB) szóvivője.

Az áramszünet legkevesebb 130 millió embert érintett a 168 millió lakosú országban.

Az ország elektromos hálózatában helyi idő szerint délután kettő órakor lépett fel üzemzavar, amely az oroszág 75-80 százalékában vezetett áramkimaradásokhoz. Időközben az áramszünet által érintett területek 45 százalékán már helyreállították a szolgáltatást.

"Próbáljuk helyreállítani a rendszert" - mondta Haszan, aki szerint jelenleg az áramtermelés 4500 megawatt. Összehasonlítva: az országos áramszükséglet 14 200 megawatt. Hozzátette, hogy vizsgálatot indítottak az üzemzavar okának kiderítésére.

Kormányzati adatok szerint kedden az áramszükséglet 3 százalékkal volt magasabb a BPDB által korábban előirányzott 13 800 megawattnál.

Banglades több részén is gyakorivá váltak idén az áramkimaradások, dacára a gázfelhasználás korlátozását szolgáló intézkedéseknek a szárnyaló energiaárak közepette. A dél-ázsiai ország villamosenergia-termelésének háromnegyede importált földgázon alapul.

Mint az a kormányzati adatokból kiderül, a 77 bangladesi gázerőmű több mint harmada ellátási nehézségekkel küszködik. Mindemellett a növekvő energiaigények az utóbbi években az iparhoz képest túlnyomó részben a lakossági szektorban jelentkeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×