eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Washington, 2018. április 10.Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál társalapító-vezérigazgatója beszél a Kereskedelmi és az Igazságügyi Bizottságnak a több tízmillió Facebook-felhasználó adatainak felhasználásával kapcsolatos meghallgatásán a washingtoni törvényhozás épületében a Capitoliumban 2018. április 10-én. Március közepén a londoni székhelyű Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég vezérigazgatóját felfüggesztették állásából a The New York Times című amerikai és a The Guardian című brit napilap egyidejűleg közölt feltáró riportja után, amely szerint a cég több tízmillió Facebook-profilt használhatott fel a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban. (MTI/EPA/Shawn Thew)
Nyitókép: (MTI/EPA/Shawn Thew)

Válság van a Facebooknál, új korszak kezdődik

Mark Zuckerberg csütörtökön egy belső fórumon jelentette be a dolgozóknak, hogy leállítja a dolgozók felvételt, és átstrukturál néhány csoportot a vállalaton belül.

A jelek szerint - ha átmenetileg is, de - vége a Meta szárnyalásának: a cég egy évtizednyi folyamatos bővülés után leépítést tervez – írja a Hvg.hu.

A Bloomberg.hu beszámolója szerint a Meta csökkenti a cég kiadásait is, így a VR és a metaverzum fejlesztésébe nem érkezik olyan nagy mértékben pénz. A Facebook a rövid videoformátumot takaró Reelst is támogatta, hogy konkurenciát állítson a TikToknak.

A Meta számára nemcsak a világgazdaság alakulása jelenthet fejtörést, hanem az is, hogy az Apple 2021-ben bevezetett adatvédelmi szabályai megnehezítik a reklámok megjelenítését a felhasználóknak.

Mark Zuckerberg már júliusban jelezte: a cég nehéz időket él meg. Egy belső fórumon megjegyezte, az elmúlt évek legrosszabb eredményét produkálhatják. A Meta már eddig is szüneteltette bizonyos részlegeken a munkaerő felvételét, de a teljes vállalati stop új korszakot jelez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×