eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Twitter/BNN France

Lakóházakat is elért a neves francia borvidéken pusztító tűz

A Franciaország délnyugati részén, mintegy 1300 hektáron pusztító erdőtűzben négy lakóház és több más épület is leégett, és 540 embert ki kellett telepíteni - közölte kedden Gironde megye prefektusa.

A bortermelő Médoc régióban hétfőn keletkezett tűz megfékezésén csaknem 350 tűzoltó dolgozik, és hat repülőgéppel is oltják a lángokat.

Európa számos vidéke, köztük Franciaország is hőhullámokkal és aszállyal küzdött a nyáron. A száraz időjárás és a kánikula kontinensszerte okozott erdőtüzeket.

Franciaországban, főként az ország délnyugati részén, idén már 60 ezer hektárnyi területet perzseltek fel a lángok. Az Európai Erdőtűz Információs Rendszer adatai szerint ez a 2006-2021 közötti éves átlag hatszorosa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:43
×
×
×
×