eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök helyi vezetőkkel tanácskozik dnyipropetrovszki régióban tett látogatása során 2022. július 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Az ukrán elnök máris a tárgyalások megtörését látja

Volodimir Zelenszkij orosz kirakatperektől tart az elfogott foglyokkal.

Megszakadnak a tárgyalások Ukrajna és Oroszország között, ha Moszkva újabb kirakatpert rendez az elfogott ukrán foglyokkal - jelentette ki vasárnap éjjel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A politikus azokra a hírekre reagált, amelyek szerint az orosz csapatok és a Moszkva által támogatott szakadárok által elfoglalt ukrán kikötővárosban, Mariupolban bírósági tárgyalást terveznek.

"Ha megtörténik ez az aljas kirakatper, ha embereinket minden megállapodást, minden nemzetközi szabályt megsértve ebbe a díszletbe helyezik, ...ez lesz az a határ, amelyen túl már nem lehet szó semmilyen tárgyalásról. Oroszország ezzel aláássa a tárgyalások megtartásának lehetőségét. Nem lesz több párbeszéd ezek után" - hangoztatta Zelenszkij.

Mivel a háború lassan hat hónapja tart, a brit hírszerzés szerint Oroszországnak gondot okoz, hogy segédcsapatait a Moszkvához hű ukrajnai szakadár régiókból verbuválja.

"A parancsnokok valószínűleg közvetlen pénzügyi ösztönzőkhöz folyamodnak, miközben egyes harci egységeket megbízhatatlannak tartanak a támadó műveletekhez" - számolt be hétfőn a brit védelmi minisztérium napi jelentésében.

A dokumentum egy augusztus 15-én az ukrán közösségi médiacsatornákon terjesztett videóra hivatkozik, amelyen a kelet-ukrajnai önhatalmúlag kikiáltott "Luhanszki Népköztársaság" egyik katonai egységének emberei kilátásba helyezték, hogy nem lesznek hajlandók a donyecki támadó műveletekben részt venni.

"A harcosok azt állították, azzal, hogy megteremtették az ellenőrzést Luhanszk megye felett, teljesítették kötelességüket, és nem hajlandóak harcolni Donyeck megyében. teszik ezt annak ellenére, hogy a magas rangú parancsnokok fenyegetik és megfélemlítik őket" - derült ki a jelentésből.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×