eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Moszkva, 2018. március 1.Az orosz elnök hivatalos honlapja által közreadott, videofelvételről készült kép egy Kindzsal (Tőr) típusú hiperszonikus rakétával felszerelt MiG-31 vadászrepülőgépről, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a manőverező nukleáris fegyverek kifejlesztéséről tartott beszámolója alatt mutattak be Moszkvában 2018. március 1-jén, Putyin évértékelő beszédének napján. (MTI/EPA/Orosz elnök hivatalos honlapja)
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz elnök hivatalos honlapja

Orosz MiG-31-esek sértették meg a finn légteret

A finn légierő riasztotta egységeit a repülőgépek azonosítására.

Két orosz harci repülőgép megsértette Finnország légterét Porvoo város térségében – közölte a finn védelmi minisztérium.

Két MiG-31-es típusú vadászrepülőgépet gyanúsítanak azzal, hogy illegálisan behatolt a finn légtérbe a Finn-öböl felett – közölte a tárca.

Az incidens mindössze két percig tartott, amikor a gépek nyugati irányba repültek egy kilométert a reggeli órákban. A finn légierő riasztotta egységeit a repülőgépek azonosítására. A védelmi minisztérium hozzátette, hogy a határőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Finnországnak mintegy 1300 kilométer hosszú határa van Oroszországgal. Helsinki a svéd vezetéssel közösen májusban szakított hagyományos semlegességével, és az ukrajnai háború miatt felvételét kérte a NATO-ba. A Supo finn hírszerzés már májusban figyelmeztetett, hogy Moszkva különböző kísérleteket fog tenni arra, hogy befolyásolja Helsinki NATO-csatlakozásának folyamatát.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×