eur:
394.86
usd:
367.66
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Orosz támadásban megsemmisült lakóépület belseje a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. július 5-én.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Sokak számára a tél élet-halál kérdése lesz Ukrajnában

A tél közeledtével újabb menekülthullám indulhat Ukrajnából.

A világszervezet majdnem duplájára, 4,3 milliárd dollárra emelte az Ukrajnának nyújtott segély összegét. Erről a kiszo.net, azaz a Kárpáti Igaz Szó tudósít. A portál azt írja: az ENSZ azért emelte meg a támogatás összegét, mert kiderült, hogy az előttünk álló télen már kétmillióval több, vagyis összesen 17,7 millió ukránnak lesz szüksége támogatásra.

A kárpátaljai online újság idézi Denise Brown-t, az ENSZ ukrajnai humanitárius segélykoordinátorát, aki szerint a helyzet a tél beálltával tovább romlik majd. Ugyanis a fűtési szezonban többen hagyják el azokat a régiókat, ahol nem jutnak gázhoz, tüzelőanyaghoz vagy elektromos áramhoz.

A világszervezet úgy látja: „A lakások lerombolása, az üzemanyaghoz, gázhoz vagy elektromos áramhoz való hozzáférés hiánya az infrastruktúra károsodása miatt élet-halál kérdéssé válhat, amennyiben az emberek nem tudják felfűteni otthonaikat”.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

A két ország közötti bizalom helyreállításáról és kapcsolataik újjáépítéséről egyezett meg kedden Kína és a Fülöp-szigetek abban a reményben, hogy az eddigieknél hatékonyabb megoldást találnak a dél-kínai-tengeri területek hovatartozásáról szóló viták rendezésére - jelentette be a Fülöp-szigetek külügyminisztériuma a keddi manilai kétoldalú találkozót követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×