eur:
394.92
usd:
367.53
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Aleksandar Vucic szerb elnök a szerbiai Horgoson, a Szeged-Szabadka vasútvonal felújításindító ünnepsége előtt 2021. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország és Szerbia továbbra is támogatja egymást

Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnökkel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen kifejezték elkötelezettségüket Szerbia és Magyarország együttműködése mellett, valamint hangsúlyozták, hogy a két ország támogatni fogja egymást, és közösen átvészelik mindazokat a nehézségeket, amelyek az elkövetkező időszakban Európára várnak.

Aleksandar Vučić és Orbán Viktor a kétoldalú kapcsolatok mellett a regionális helyzetről, a migránsválságról, az Európai Unión belüli aktuális kérdésekről, valamint a legégetőbb globális témákról tárgyalt.

Vučić elnök köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak a gáztároláshoz nyújtott segítségért, amellyel hozzájárult Szerbia energiabiztonságához. A partnerek megerősítették, hogy a két ország energetikai együttműködése jól alakul - ismertette Havasi Bertalan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×