eur:
394.88
usd:
367.6
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül folytat megbeszélést a moszkvai Kremlben 2022. május 27-én. Az előző napon Putyin az ukrajnai helyzet fejleményeiről, valamint az élelmiszerválság lehetséges megoldásairól beszélt telefonon Mario Draghi olasz kormányfővel.
Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik pool/Mihail Mecel

Vlagyimir Putyin lánya fontos megbízást kapott

Az orosz államfő kisebbik lányát azzal bízták meg, hogy próbáljon megoldásokat találni a nyugati import helyettesítésére. Az orosz vállalatok kétharmada ugyanis kisebb vagy nagyobb mértékben a nyugati behozataltól függ.

Katyerina Tyihonova, azaz Jekatyerina Putyina annak a moszkvai testületnek az egyik vezetője lett, amely a nyugati importot próbálja helyettesíteni – írja a napi.hu. A portál a Moscow Times értesülésére hivatkozva megállapítja, hogy egyre nagyobb problémát jelent Oroszországban a nyugati embargó. Az ukrajnai hadjárat megindítása miatt bevezetett büntető intézkedések miatt gyakorlatilag összeomlott a behozatal, ami helyenként áruhiányt is okoz.

A nemrég létrehozott bizottság két társelnöke Putyina, illetve az orosz ipari vezetők és vállalkozók szervezetének (RSPP) vezetője, Alekszander Sokin. Az általuk irányított apparátus törvényjavaslatokat készít elő, digitális szolgáltatásokat nyújt és megosztja a legjobb vállalati gyakorlatokat.

Az embargó azoknál a cégeknél okozza a legnagyobb gondokat, amelyek Nyugatról importált alkatrészeket, alapanyagokat, eszközöket használtak eddig. A moszkvai jegybank szerint az importkiesés az orosz vállalatok kétharmadát sújtja.

Vlagyimir Putyin soha nem volt hajlandó sem cáfolni, sem megerősíteni, hogy az 1968-ban, Drezdában született Katyerina Tyihonova a lánya lenne. Mindenesetre az Egyesült Államok ellene és a nála két évvel idősebb nővére, Marija Voroncova (Marija Putyina) ellen is tiltó rendelkezéseket hozott, válaszul Oroszország Ukrajna elleni inváziójára.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×