eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Twitter

Hét napot élt túl élelem nélkül az elveszett túrázó

Sziklahasadékba zuhant egy olasz túrázó, és nehezen találtak rá a mentőcsapatok.

Élelem nélkül, kevés vízzel hét napig sikerült életben maradnia egy olasz túrázónak, aki a Matajur-hegységben, a szlovén határ közelében a hegyekben egy sziklahasadékba zuhant.

A mentőalakulat szombaton talált rá a férfira, aki egyedül indult útnak. A 31 éves mérnök vasárnap a Corriere della Sera olasz napilapnak elmondta, hogy az esés közben elvesztette hátizsákját, amelyben mobiltelefonja és felszerelése volt. Bár a zuhanás miatt csak kisebb sérüléseket szenvedett, nem tudott kimászni a sziklahasadékból.

Szerencsére egy zivatar alatt sikerült egy kevés vízhez jutnia, amiből inni tudott.

A kutatás egy hétig folyt, a mentőhelikopeterek többször el is szálltak a sziklahasadék felett, de a fák miatt nem vették észre.

A keresőcsapat a Twitteren közölt egy képet a tűzoltóság helikopterén ülő férfiről, aki feltartott hüvelykujjal jelzi, hogy jól van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×