eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A brazil szövetségi rendőrség által közreadott képen katonák és rendőrök keresik a négy napja eltűnt Dom Phillips brit újságírót és brazil őslakos szakértő társát, Bruno Araujo Pereirát a Javari-völgyben 2022. június 9-én. Az 57 éves Phillipsnek és Pereirának a Javari-völgyben végzett kutatásuk közben veszett nyoma június 5-én. Az Amazonas délnyugati részén, Perutól nem messze található Javari-völgy nagyon nehezen megközelíthető, és olyan törzseknek ad otthont, amelyek közül mintegy 20 teljesen elszigetelt. Ebben a régióban a bányászok, aranyásók vagy orvvadászok jelenléte miatt fokozott a fegyveres erőszak veszélye.
Nyitókép: MTI/EPA/Brazil szövetségi rendőrség

Megtalálták az Amazonas vidékén eltűnt brit újságíró holmijait

A családja szerint elszállt a remény arra, hogy élve viszontlátják.

A keresőcsapatok megtalálták az őserdőben eltűnt Dom Phillips brit újságíró és Bruno Pereira brazil őslakosügyi tisztviselő személyes tárgyait – közölte a brazil szövetségi rendőrség.

Az 57 éves Phillips és a 41 éves Pereira a múlt héten tűnt el az Amazonas távoli részén, és a feltételezések szerint június 5-én, vasárnap kora reggel látták őket utoljára Sao Rafael közösségben.

A rendőrség közleményében azt írta, hogy a megtalált tárgyak között van egy Phillipshez tartozó hátizsák, csizma, valamint egy egészségügyi kártya. Rábukkantak továbbá Pereira nadrágjára, szandáljára és csizmájára is.

Phillips családja közölte, elszállt a reményük, hogy élve megtalálják az újságírót.

A The Guardian brit lap által ismertetett nyilatkozatban Maria Lucia Farias Sampaio, Phillips anyósa azt mondta, úgy véli, a pár meghalt. Phillips felesége, Alessandra Sampaio is hasonlóan vélekedett az Instagram közösségi oldalon.

A hatóságok korábban azt közölték, hogy több gyanúsítottat vettek őrizetbe az ügyben, egyikük hajóján vért találtak, amelyet elemzésre laborba küldték. A férfit, a 41 éves Amarildo da Costa de Oliveirát, más néven Peladót, korábban azért vették őrizetbe, mert engedély nélkül viselt lőfegyvert. A rendőrség nem tisztázta, hogy miért kezelik gyanúsítottként, de feltételezhetően ő is egy olyan csoport tagja volt, amely június 4-én megfenyegette a később eltűnt férfiakat egy bennszülött terület közelében.

Nyitóképünk: a brazil szövetségi rendőrség által közreadott képen katonák és rendőrök keresik a négy napja eltűnt Dom Phillips brit újságírót és brazil őslakos szakértő társát, Bruno Araujo Pereirát a Javari-völgyben 2022. június 9-én. Az 57 éves Phillipsnek és Pereirának a Javari-völgyben végzett kutatásuk közben veszett nyoma június 5-én. Az Amazonas délnyugati részén, Perutól nem messze található Javari-völgy nagyon nehezen megközelíthető, és olyan törzseknek ad otthont, amelyek közül mintegy 20 teljesen elszigetelt. Ebben a régióban a bányászok, aranyásók vagy orvvadászok jelenléte miatt fokozott a fegyveres erőszak veszélye.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×