eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. szeptember 20-án. Mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (b).
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Északról kapott gratulációkat Orbán Viktor

A dán és a finn miniszterelnök köszöntette új kormánya élén.

Mette Frederiksen, Dánia miniszterelnöke a magyar-dán együttműködés folytatásáról, Sanna Marin, Finnország kormányfője pedig az európai biztonság megerősítéséért végzett közös munkáról írt Orbán Viktornak az újbóli kormányalakításához gratulálva – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A dán kormányfő – mint írta – örömmel tekint Magyarország és Dánia "értékes együttműködése" elé Orbán Viktor újabb kormányfői megbízatása idején.

A finn miniszterelnök pedig úgy fogalmazott: bízik abban, hogy "tovább építik a Magyarország és Finnország közötti együttműködés hosszú történetét". Hozzátette: szeretné, ha az Európai Unióban együtt végzett munka nyomán előmozdítanák és megerősítenék a kontinens biztonságát.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 19:46
×
×
×
×