eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Darrin Klimek/Getty Images

Új hírek az Azov-ezred fogságban lévő parancsnokáról

Felesége számolt be a vele folytatott beszélgetésről.

Denisz Prokopenko, az ukrán nemzeti gárda Azov hadosztályának vezetője a mariupoli Azovsztal acélmű feladásakor került orosz hadifogságba. Nemrég rövid telefonbeszélgetést folytathatott a feleségével, aki az Ukrinform alapján a Portfolio. Katyerina Prokopenkó szerint férje arról számolt be neki, hogy "többé-kevésbé" megfelelő körülmények közt tartják őt és bajtársait az oroszok, kapott élelmiszert és vizet, és nem bántalmazták.

A gárdistaparancsnok felesége arról is beszélt, hogy jelenleg az ENSZ és a Vöröskereszt is ellenőrzi a hadifoglyok állapotát, viszont "nem tudjuk, hogy mi lesz a jövőben" - olvasható a Portfolio.hu beszámolójában.

Az Azov-gárdistákat jelenleg a donyecki "népköztársaság" területén tartják fogva, a könnyebben sérült harcosokat Olenivkában kezelik, a súlyos sérülteket Novoazovszk területén kórházba szállították. A tervek szerint nemzetközi bíróság ítélkezik majd felettük.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 09:46
×
×
×
×