eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Johnny Depp amerikai színész távozik pere újabb tárgyalási napja után a londoni legfőbb királyi bíróságról 2020. július 28-án. Depp rágalmazásért indított pert a The Sun brit napilap kiadói csoportja, a News Group Newspapers és a bulvárlap felelős szerkesztője, Dan Wootton ellen egy 2018-ban közölt cikkért, amely szerint a színész bántalmazta korábbi feleségét, Amber Heard amerikai színésznőt.
Nyitókép: MTI/EPA/Vickie Flores

Johnny Depp exfeleségének szavahihetősége megkérdőjeleződött

A harmadik hete tartó rágalmazási perben egyebek mellett kiderült, hogy Amber Heard nem fizette be az eredeti válási megállapodásban volt férjétől kapott teljes összeget jótékony célra, holott erről nyilatkozott.

A tárgyalás harmadik hetében a két színész teljesen eltérő képet festett arról, hogyan éltek házasságban. Abban ugyanakkor egyezett a kétféle álláspont, hogy mindkettő a másik felet állította be bántalmazóként, magával kapcsolatosan ugyanakkor tagadta a vádakat.

Jelenleg úgy néz ki, Deppnek kedvezhet a tárgyalás végkimenete, de ennek hátterében az áll, hogy eddig az ő vádjaival foglalkozott a tárgyalás: a következő héten, amikor Heard csapata ismertetheti álláspontjukat, minden megváltozhat - és az utolsó szó is a színésznőé lehet a BBC összefoglaló cikke szerint.

Ígérete ellenére nem jótékonykodta el a pénzt

Az e heti fordulatok közt több jelentős is volt: az egyik az, amely szerint Amber Heard nem teljesítette ígéretét azzal kapcsolatban, hogy a Depptől kapott 7 millió dollárt jótékony célra adományozza el: felét a Los Angeles-i gyermekkórháznak ígérte, míg másik felét az Amerikai Polgárijogi Uniónak (ACLU).

Az ACLU képviselője szerint mindössze 1,3 milliót kaptak meg tőle, annak egy része, 500 ezer dollár is Elon Musktól származott, akivel Heard rövid ideig együtt járt Deppel való szakítását követően.

2019-ben rossz pénzügyi helyzetére hivatkozott a színésznő.

Az ACLU képviselője arról is beszámolt, hogy ők segítettek Amber Heardnek megírni azt a cikket a Washington Postba, amely miatt Depp most perli őt. Az írás megjelenését akkorra időzítették, amikor az Aquaman című film premierje miatt Heardre, aki szerepelt a filmben, nagyobb figyelem irányult. Szakértők szerint az a tény, hogy a színésznő ígérete ellenére nem fizette ki a teljes összeget az ACLU-nak, szavahihetőségét kérdőjelezi meg.

Személyiségzavara lehet Heardnek

Erre csak ráerősít az, hogy a Depp ügyvédi csapata által felkért pszichológus szakértő, aki decemberben 12 órát töltött el Hearddel, arról számolt be, hogy a színésznőnek

borderline személyiségzavara és hisztrionikus személyiségzavara van.

Sharon Curry szerint a borderline személyiséget instabilitás jellemzi, sok düh, a kevésbé erős emberekkel szembeni kegyetlenség és a figyelemfelkeltés is hozzá tartoznak. A viselkedésformák hátterében az elhagyatottságtól való félelem áll - mondta. Az érintettek kétségbeesett kísérleteket tesznek annak megakadályozására, hogy ez megtörténjen. A bírósági bizonyítékok között több hangfelvétel is szerepelt, amelyeken Heard könyörög Deppnek, hogy ne hagyja el őt. Curry szerint a borderline személyiségzavarban szenvedők később erőszakosak lehetnek partnerükkel.

A pszichológus a hisztrionikus személyiségzavarról azt mondta: drámaisággal és felszínességgel jár együtt, valamint azzal az igénnyel, hogy az érintett figyelem középpontjában legyen. Curry tanúvallomását azóta néhány családon belüli bántalmazásért küzdő ügyvéd bírálta, szerintük az ilyen diagnózisok felhasználhatók a bántalmazásról szóló beszámolók aláásására.

Függőségek és viták a bizonyítékok közt

Johnny Depp függőségei szintén terítékre kerültek: a színész saját elmondása szerint a volt feleségével folytatott kapcsolata nagy részében józan volt egy 2014-es elvonókúrának köszönhetően, míg Heard ügyvédei szerint ez nem volt így. Felidéztek egy bahamai esetet, amelyben elájult, illetve azt is említették, hogy Deppet fia is látta ilyen állapotban.

A férfi korábbi ügynöke, Christian Carino pedig arról beszélt, hogy Heard vádjai károkat okoztak Deppnek, aki ezért vesztette el A Karib-tenger kalózai franchise további filmjeiben való szereplés lehetőségét.

A Disney Carino szerint egyértelművé tette, hogy nem tudja Deppet tovább alkalmazni - ez a tanúvallomás pedig döntő fontosságú lehet Depp ügyében, mivel alátámasztja, hogy a 2018-as véleménycikk visszavonhatatlanul kisiklatta a karrierjét.

Az ügynök arról is beszélt, hogy Heard csak időtöltésként randizott Elon Muskkal azt követően, hogy Deppel szakítottak.

A tárgyaláson lejátszottak hangfelvételeket is, amelyek a pár vitáiról készültek házasságuk idején. Az egyikben Heard elismeri, hogy megütötte Deppet, aki egy másikban minősíthetetlen hangnemben beszél vele és megjegyzéseket tesz a súlyára. Amber Heard egy harmadik felvételen arra biztatja férjét, álljon ki a világ elé és vallja be, hogy ő, Johnny Depp, egy férfi, családon belüli erőszak áldozata. Depp erre azt felelte: igen, az vagyok.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×