eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Series of images to create a giff of the EU flag blowing in the wind and contorting with strong backlight
Nyitókép: Daniel Day/Getty Images

Az Európai Bizottság új intézkedésekkel ösztönözné a legális migrációt

A cél, hogy Európába vonzza a képzett és tehetséges munkavállalókat.

Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos a javaslat bemutatásakor kiemelte: az Európai Bizottság olyan jogi, operatív és szakpolitikai kezdeményezéseket vázol fel, amelyek az uniós gazdaság javát szolgálják, megerősítik a nem uniós országokkal folytatott együttműködést, és hosszú távon javítják a migráció általános kezelését.

"A jogszerű migrációnak minden tekintetben pozitív hatása van: lehetővé teszi a bevándorolni szándékozók számára körülményeik javítását, miközben képzettebb munkaerőt biztosítanak a befogadó országok számára, akik pedig általában véve fellendítik a gazdaságot" - fogalmazott.

Ylva Johansson belügyi biztos a sajtótájékoztatón közölte:

évente 2-3 millió nem uniós országból származó állampolgár érkezik jogszerűen az EU-ba, szemben a mintegy 125 ezer-200 ezer illegálisan érkezővel.

Azt hangsúlyozta, hogy a legális migráció elengedhetetlen a gazdasági fellendüléshez, a digitális és zöld átálláshoz. Az intézkedés fontos eszköz az Európába vezető biztonságos eljutási lehetőségek létrehozásához, mindeközben csökkenti az illegális migrációt. A bizottsági javaslatcsomag elsődleges célja a képzett és tehetséges munkavállalók vonzása a munkaerőhiánnyal küzdő és munkaerőigényes ágazatokba. Emellett egyszerűsíti a letelepedési és munkavállalási eljárást az Európai Unió egészében, valamint megerősíti a tartózkodásra jogosultak és családtagjaik jogait.

Végezetül közölte: a javaslatok konkrét intézkedéseket is tartalmaznak annak előmozdítására, hogy megkönnyítsék az Ukrajna elleni orosz invázió elől menekülők bejutását az uniós munkaerőpiacra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×