eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Nora Carol Photography/Getty Images

Bíró érvénytelenített maszkviselési kötelezettséget az USA-ban

A tömegközlekedési eszközökön, így a repülőgépeken sem lesz kötelező az ítélet hatályba lépése után orrot-szájat eltakaró maszkot hordani.

Egy floridai szövetségi bíró hétfőn jogtalannak nyilvánította és érvénytelenítette a maszkviselési kötelezettséget a tömegközlekedési eszközökön, köztük a repülőgépeken, arra hivatkozva, hogy a döntéssel az amerikai járványügyi hatóságok túllépték a hatáskörüket.

Kathryn Kimball Mizelle körzeti bíró egy tavaly benyújtott keresetet azzal az ítélettel zárt, hogy az amerikai járványügyi központ (CDC) helytelen módon elmulasztotta igazolni a maszkviselésre vonatkozó döntését, és nem megfelelő módon alkotta meg a szabályokat.

Egyelőre nem tudni, hogy az ítéletnek pontosan milyen következményei lesznek.

A járványügyi központ nemrég május 3-ig meghosszabbította a maszkviselési kötelezettséget, hogy a szakértőknek több idejük legyen tanulmányozni a koronavírus omikron változatának BA.2 alvariánsát,

amely a fertőzések legnagyobb részét okozza az Egyesült Államokban.

A CDC 2021 februárjában rendelt el először maszkviselési kötelezettséget a tömegközlekedési eszközökön.

Az óvintézkedés eltörléséért a légitársaságok és a kongresszus republikánus képviselői is keményen küzdöttek.

A szigorítás bírálói azzal érveltek, hogy január közepe óta azokban az államokban is csökkentek az esetszámok, ahol eltörölték a maszkviselései kötelezettséget az éttermekben, az áruházakban és más beltéri létesítményekben.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×