eur:
397.25
usd:
356.68
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
KYIV, UKRAINE - APRIL 05: A primary and secondary school building in the village of Buzova is seen as damaged due to the violent clashes in Kyiv, Ukraine on April 05, 2022. The Ukrainian forces regained the control of Buzova after the Russian military left the capital Kyiv. (Photo by Metin Aktas/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Metin Aktas/Anadolu Agency via Getty Images

Benzinkút közelében találtak újabb tömegsírt

Ukrajna főügyésze szerint az orosz csapatok szerte az országban háborús bűncselekményeket követnek el.

Újabb tömegsírt találtak, ezúttal a Kijev melletti Buzova faluban – közölte a Reuters egy ukrán tisztviselőre hivatkozva. A tömegsírt azután fedezték fel, hogy az orosz erők kivonultak a területről.

Tarasz Didics, a Buzovát is magában foglaló Dmitrivka vezetője elmondta: az áldozatokat egy benzinkút közelében lévő árokban találták meg. A halottak pontos számáról még nem tudni - írja a Guardian.

Közben Ukrajna főügyésze, Irina Venediktova arról beszélt, nem kérdés, hogy Oroszország háborús bűncselekményeket követ el szerte az országban.

„Reggelig 1222 halottunk van csak a kijevi régióban. Amit látunk minden régióban, azok háborús bűncselekmények, emberiesség elleni bűncselekmények, és mindent megteszünk, hogy helyrehozzuk” - mondta a brit Sky News csatornának.

Háborús bűncselekménynek nevezte a Kramatorszk vasútállomása elleni bombatámadást is, ahol legalább 50-en meghaltak.

Címlapról ajánljuk
Nő a kancellárjelöltek száma Németországban – az AfD is harcba száll

Nő a kancellárjelöltek száma Németországban – az AfD is harcba száll

Németországban jövő ősszel tartják a parlamenti választásokat. Pontosan egy évvel a szavazás előtt az ellenzéki konzervatív CDU/CSU pártszövetség és a kormányzó szociáldemokrata SPD után a radikális jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) is kancellárjelöltet állít: Alice Weidel társelnököt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×