eur:
394.99
usd:
367.11
bux:
71656.23
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A British Broadcasting Corporation (BBC) brit közszolgálati műsorszolgáltató londoni központjának bejárata 2020. július 2-án. Sajtóhírek szerint a BBC körülbelül 450 alkalmazottját elbocsájtja a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségek miatt.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

A BBC felfüggeszti a tevékenységét Oroszországban

A döntést a BBC egy Oroszországban pénteken elfogadott törvénnyel indokolta.

Biztonsági okokból felfüggeszti oroszországi tevékenységét a BBC - közölte pénteken a brit közszolgálati műsorszolgáltató.

A döntést a BBC az Oroszországban pénteken elfogadott törvénnyel indokolta, amely alapján szabadságvesztéssel sújtható az orosz hadsereg műveleteire vonatkozó rémhírek terjesztése, valamint azzal, hogy az Ukrajna ellen folytatott háborúval összefüggésben blokkolták az orosz nyelvű hírportálját.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet(Roszkomnadzor) pénteken korlátozta az oroszországi hozzáférést a Lettországból üzemeltetett Meduza hírportál és az amerikai költségvetésből finanszírozott Szabadság Rádió orosz nyelvű híroldalához.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×