eur:
393.14
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott fotón Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Janez Jansa szlovén kormányfő az EU-Nyugat-Balkán-csúcstalálkozón a Ljubljanához közeli Brdóban 2021. október 6-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A szlovén kormányfővel találkozik Orbán Viktor

Magyar-szlovén csúcstalálkozó lesz hétfőn Lendván.

Jövő hétfőn magyar-szlovén miniszterelnöki találkozóra kerül sor Lendván, ahol a két kormányfő, Orbán Viktor és Janez Jansa aláírja a Mura- és a Rábavidék fejlesztését előirányzó közös alapról szóló megállapodást - erősítette meg a szlovéniai sajtóhíreket Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A sajtófőnök közlése szerint a tárgyalások valamint az aláírási ceremónia után a két miniszterelnök sajtótájékoztatót tart.

A Večer napilap nem hivatalos információira hivatkozva az STA szlovén állami hírügynökség beszámolt Orbán Viktor magyar miniszterelnök február 21-ére, hétfőre, Szlovéniába tervezett látogatásáról, melynek során Lendván találkozik Janez Jansa szlovén miniszterelnökkel, és várhatóan újabb gazdasági együttműködésről szóló megállapodást írnak alá, továbbá a választásokról is egyeztetnek.

A hír utal arra is, hogy a magyar miniszterelnök számára fontosak a térségben élő magyar szavazók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×