eur:
394.99
usd:
367.79
bux:
71586.1
2024. július 2. kedd Ottó
PYONGYANG, NORTH KOREA - APRIL 25: The Dear Leaders fresco in Kimilsungia and Kimjongilia exhibition, Pyongan Province, Pyongyang, North Korea on April 25, 2010 in Pyongyang, North Korea. (Photo by Eric Lafforgue/Art In All Of Us/Corbis via Getty Images)
Nyitókép: Eric Lafforgue/Art In All Of Us/Corbis via Getty Images

Munkatáborba küldik a kimdzsongíliákat „elhanyagoló” kertészeket Észak-Koreában

A Kim Dzsong Ilról elnevezett virágok ugyanis még azelőtt elhaltak, hogy a néhai vezető születésnapján a városok utcáit feldíszíthették volna velük.

Az észak-koreai városok utcái minden év február 16-án – a 2011-ben elhunyt Kim Dzsong Il születésnapján – virágba borulnak. A speciális begóniákat a néhai vezető után kimdzsongíliáknak nevezik – idézi a Hirado.hu a Daily Mail cikkét.

Idén azonban a kertészek, akik a kimdzsongíliák nevelésével foglalkoznak, nehezen jutottak tűzifához, így nem tudtak megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat biztosítani az üvegházakban, a virágokat pedig nem sikerült megmenteni.

Kim Dzsong Un, Észak-Korea jelenlegi vezetője viszont úgy véli, hogy a kertészek elhanyagolták a növényeket, ezért úgy döntött, hogy

hat hónapra munkatáborba küldi őket.

Az Rjanggang tartományban található, kimdzsongíliát nevelő gazdaság vezetőjét a napokban a rendőrség már le is tartóztatta azzal a váddal, hogy nem gondoskodott eléggé a növényeiről – mondta el egy ismeretlen forrás a Daily NK Newsnak. A történet furcsasága, hogy a növénygazdaság csak a múlt hónapban értesült arról, hogy a regionális pártbizottság elrendelte a virágok kiállítását.

A forrás szerint egy másik 40 év körüli férfi, aki az üvegházi kazánok megfelelő működéséért felelt, szintén munkatáborban végezte, több alkalmazottal együtt.

A piros színben pompázó virágokat eredetileg Kamo Mototeru japán botanikus alkotta meg, aki húsz évet töltött a növény kutatásával és fejlesztésével. A virág a Dél-Amerikában őshonos gumós begónia hibrid fajtája.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×