eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: YouTube/Reuters

Nem mindennapi robotokat vet be Kína az olimpia idején - videó

Gőzerővel készülnek a február 4-én kezdődő téli olimpiára, van pár extra megoldás is.

A legtöbb hír az olimpiáról mostanában a járványhelyzettel kapcsolatos, nem véletlenül: az omikron variáns, amelynek felbukkanása miatt korábban milliós nagyvárosokat zártak karanténba, szombaton megjelent Pekingben is. Emiatt rajtaütésszerűen lezártak egy komplett irodaházat a benne dolgozókkal együtt – a karanténba már ágyneműket is szállítottak az ott ragadtaknak. A lépésre egyetlen eset miatt kerítettek sort.

Az országban továbbra is a zéró Covid stratégia az uralkodó, vagyis nagy arányú lezárásokkal, kontaktkutatással és tesztelésekkel próbálják elejét venni a járvány elharapózásának.

Mindezzel együtt azonban hétfőre úgy döntöttek, hogy mégsem lehet jegyeket venni a téli olimpiára, csak néhány, a szigorú előírásoknak megfelelő néző lehet majd ott a lelátókon, meghívásos alapon.

Időközben azonban gőzerővel zajlanak az olimpiai előkészületek, és mint arról a hvg.hu a Reuters híre alapján beszámolt, lesznek izgalmas megoldások is.

Ilyen például, hogy az olimpiai faluban már működőképes az étterem, ahol a megrendelt ételek

a plafonról, egy emelő segítségével érkeznek meg az egyes asztalokhoz,

ahonnan csak el kell vennie azt a megrendelőnek. Ennek köszönhetően nem kell sorban állni érte, és a pincérrel sem kell érintkezni. Az asztalokat négy részre osztották a szervezők, az ott ülőket plexi választja el egymástól.

A rizst, a tésztát és a hamburgereket teljes egészében robotok főzik, készítik. A sportolók láthatják, hol tart épp a folyamat, a kész ételt pedig egy nyíláson keresztül tudják átvenni.

A cél a sorban állások és a tumultus elkerülése a járványügyi védekezés jegyében.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×