eur:
394.71
usd:
365.92
bux:
71738.76
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Rohamrendőrök barikádot emeltek egy utcán, hogy feltartóztassák a tüntetőket Almati központjában 2022. január 5-én. A kazahsztáni tiltakozások január 2-án kezdődtek Zsanaozen városban, miután az országban eltörölték a cseppfolyósított földgáz árplafonját, és emiatt jelentősen megemelkedett a benzin alternatívájaként használt autógáz (LPG) ára. A zavargások átterjedtek az ország több városára, köztük Almatira és vidéki településekre is. Kaszim-Zsomart Tokajev elnök menesztette kormányát, és két régióban rendkívüli állapotot hirdetett.
Nyitókép: MTI/EPA

Felszállt a magyarokat szállító orosz repülő Kazahsztánból

Oroszországba viszi a hat magyart a repülő, onnan a Magyar Honvédség gépe hozza haza őket.

Az orosz védelmi minisztérium evakuációs repülőgépe felszállt Almati repülőteréről, fedélzetén hat magyarral, illetve családtagjaikkal – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő délelőtt a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter miniszter bejegyzésében azt írta: a Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel vasárnap folyatott megbeszélésének megfelelően, az orosz külügyminisztérium segítséget nyújtott az Almatiban ragadt magyar állampolgárok evakuálásában.

"Az orosz védelmi minisztérium evakuációs repülőgépe az imént szállt fel Almati kereskedelmi forgalom előtt még mindig lezárt repülőteréről, fedélzetén hat magyar személlyel, illetve családtagjaikkal" – írta Szijjártó Péter. Megjegyezte: a hetedik magyar, aki kettős állampolgár, végül mégsem élt a felajánlott lehetőséggel.

A miniszter közlése szerint az oroszországi leszállást követően a Magyar Honvédség egyik repülőgépe hozza haza az evakuált személyeket.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×