eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels.com

Szemetesben talált csecsemő - Beperli Katart hét nő

A dohai reptéren őket ért inzultusok miatt követelnek kártérítést.

A dohai reptéren tavaly október 2-án a hét nőt arra szólították fel, hogy a mindössze átutazás céljából érintett állomáson szálljanak le a Qatar Airways őket szállító járatáról, majd különböző vizsgálatoknak vetették őket alá. Összesen 18 nőt gyűjtöttek össze 10 járatról, a pert kezdeményező társaságból pedig két fiatalabb nőt tüzetes nőgyógyászati vizsgálatnak is alávetették.

A nők kezdetben nem tudtak semmit arról, hogy miért végzik el rajtuk a vizsgálatot, amelybe ők nem is egyeztek bele. Mint a CNN cikke szerint később kiderül, az ok az volt, hogy a reptéren egy szemetes környékén nejlonzacskóba csomagolt újszülöttet találtak, és azt keresték, ki szülhette meg és hagyhatta magára őt.

Nemi erőszakhoz hasonlították az esetet

Az egyik érintett, megvizsgált fiatal nő öt hónapos csecsemőjével utazott, és elmagyarázta, hogy biológiailag lehetetlen, hogy ő legyen az újszülött anyja, ez azonban nem volt elegendő a reptéri személyzetnek,

levették fehérneműjét és elvégezték rajta is a vizsgálatokat.

Az eset hatalmas visszhangot keltett Ausztráliában, a vizsgálatokat nemi erőszakhoz hasonlították az országban. Katar múlt október végén bocsánatot kért az érintettektől a velük történtekért. Az esetet követően egy katari ügyész a reptér biztonsági stábjának több tagját tette felelőssé a történtekért, akik büntetést is kaptak.

Komoly problémákkal küzdenek az érintettek

A hét érintett nő, akik 30-50 év köztiek, azóta is küzdenek az eset mentális következményeivel. Az érintettek közt van, akinél PTSD lépett fel, mások szoronganak, és van, aki elkezdett félni a repüléstől az átéltek hatására. Akad, akinek a munkavégzésben is hátrányt jelentenek az átéltek, és pszichológusi kezelésre szorul.

A katari kormánytól újabb bocsánatkérést várnak,

a helyi hatóságokkal pedig azért szeretnének diskurzust kezdeményezni, hogy a jövőben ne történhessenek meg hasonló esetek az országban.

Anyagi kártérítést is kérnek

A nők mellett az őket ért érzelmi károk, a jövedelemkiesés és az orvosi kezelések miatt is kártérítést követelnek - mondta ügyvédjük, Damian Sturzaker, hozzátéve, hogy a keresetet a következő hetekben nyújtják be az Új-Dél-Wales-i Legfelsőbb Bíróságon Sydneyben.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×