eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Ételmérgezést szenvedett egy buszra való európai turista Hurghadában

A hotel három dolgozóját őrizetbe vették.

Negyvenhét külföldi turista kapott ételmérgezést az egyiptomi Hurghada üdülővárosban, az üggyel kapcsolatban a hatóságok őrizetbe vettek három szállodai dolgozót – közölte az egyiptomi főügyészség.

Hamada esz-Szávi ügyész számolt be arról, hogy a vendégek életének veszélyeztetése miatt a hotelmenedzser és két dolgozó ellen vizsgálatot indítottak, de ők tagadták bűnösségüket.

  • Tizennégy észt,
  • huszonkilenc orosz és
  • négy cseh

turista kapott ételmérgezést a hét végén, miután Hurghada egyik szállodájában étkeztek. Mindnyájukat kórházba szállították, de többen el is hagyták a kórházat, mert állapotuk javult.

Az egyiptomi turisztikai hatóságok elrendelték a hotel ideiglenes bezárását, felfüggesztették a szálloda igazgatóját tisztségéből, és visszavonták munkavállalási engedélyét. Viktor Voropajev, a hurghadai orosz főkonzul a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a turistákat más szállodákban helyezték el. "A betegek állapota kielégítő és stabil, nincsenek életveszélyben" – tette hozzá a diplomata.

Szajíd Szaber, az AMC Royal Hotel tulajdonosa az állami al-Ahram napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy sok vendég a szombati vacsorát követően betegedett meg. Akkor mintegy hatszáz turista volt a hotelben, többségük Oroszországból és Fehéroroszországból.

Egyiptom éppen a létfontosságú bevételi forrást jelentő turizmusát próbálja talpra állítani, amely visszaesett a 2011-es arab tavasz tömegtüntetési hullámai és a koronavírus-járvány miatt. A kairói vezetés igyekezett lazább járványügyi intézkedéseket fenntartani a vörös-tengeri üdülővárosokban, vonzóbbá téve őket a külföldi turisták számára.

A turizmus azt követően lendült fel ismét, hogy augusztustól Oroszország újraindította a légijáratokat Sarm-es-Sejkbe és Hurghadába. A légijáratok azóta szüneteltek, hogy 2015 októberében az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető egyiptomi terroristák felrobbantották a levegőben a Kogalimavija légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó járatát, fedélzetén 224 utassal és személyzettel, akik mindannyian életüket vesztették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×