eur:
395.08
usd:
367.71
bux:
71635.81
2024. július 2. kedd Ottó

Vlagyimir Putyin kitüntette a halálos balesetet szenvedett tűzoltókat

Posztumusz Bátorságrenddel tüntette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök annak a tűzoltógépnek a személyzetét, amely szombaton zuhant le Törökországban.

Az orosz védelmi minisztérium Adana környékén leszállás közben hegynek ütközött Be-200-as kétéltű repülőgépén öt orosz katona és három török állampolgár tartózkodott.

A Bátorságrenddel kitüntetett öt orosz tiszt között volt Jevgenyij Kuznyecov ezredes, a haditengerészet pilótája, aki részese volt a tűzoltógép arktiszi berepülésének, egyebek között egy, a Ferenc József földön végrehajtott leszállásnak. Kuznyecov ismert volt Oroszországban amiatt, hogy főszereplője volt a 2016-ban készült az Utánégető, Visszatérés című dokumentumfilmnek, a film egy krími repülőezredről szólt, amely a Szovjetunió széthullása után Ukrajnához került.

A szerencsétlenül járt Be-200-ast július 8-án vezényelték Törökországba az erdőtüzek elleni küzdelem támogatásra. Az orosz katonai tárca szakértői bizottságot küldött a helyszínre a baleset okának tisztázására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×