eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Lövöldözés Plymouthban - hatan meghaltak

Nem terrorcselekmény volt, aki kezdte, az is meghalt.

Hatan vesztették életüket a délnyugat-angliai Plymouthban csütörtök este történt lövöldözésben, köztük van az elkövető is - közölte péntekre virradóra a brit rendőrség.

A tájékoztatás szerint három nő és három férfi halt meg a város Keyham nevű kerületében történt incidensben, amely a hatóságok szerint nem terrorcselekmény volt.

Luke Pollard helyi parlameti képviselő Twitter oldalán közölte, hogy többeket kórházban kezelnek. Hozzátette, hogy a halottak között van egy gyerek is.

Sharron Turner helyi lakos a The Times brit lapnak arról számolt be, hogy az elkövető betörte egy többlakásos családi ház ajtaját, és agyonlőtt egy fiatal anyát és lányát. Mint mondta, úgy értesült, hogy a férfinál félautomata fegyver volt. A The Times szerint a támadó a bűncselekmény helyszínéről a közelben lévő Linear parkon keresztül próbált elmenekülni, de útközben rálőtt több emberre.

Priti Patel belügyminiszter megrázónak nevezte a történteket, és részvétét nyilvánította az érintetteknek. Teljes körű segítséget ígért a helyi rendőrfőkapitánynak, és nyugalomra intett mindenkit felszólítva a lakosokat, hogy kövessék a rendvédelmi szervek utasításait, hagyják a mentőszolgálatot végeznie a dolgát.

A rendőrség korábbi közlése szerint sikerült úrrá lenni a fegyverhasználattal járó súlyos helyzeten, nem keresnek más gyanúsítottat az ügyben.

A kikötőváros érintett kerületét, Keyhamet lezárták, és felszólították a lakosságot, hogy lehetőleg kerülje ezt a városrészt.

A tett hátteréről egyelőre nincsenek információk.

"Az incidens nem köthető terrorizmushoz, és a gyanúsított sincs szökésben Plymouth városában" - közölte korábban Johnny Mercer, a helyi Konzervatív Párt egyik képviselője a Twitteren.

A mentőegységek nagy erőkkel vonultak ki a történtek helyszínére, számos rendőrautó és helikopter is bevetésen volt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×