eur:
394.68
usd:
366.71
bux:
71580.11
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Koronavírus - Kockázatosnak számít Kréta fővárosa

Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be a görögországi Kréta szigetének legnagyobb településén, Iraklióban a koronavírus delta változatának az elmúlt napokban tapasztalt erőteljes terjedése miatt - jelentették be a helyi hatóságok szerdán.

Iraklióban - akárcsak korábban Míkonoszon, Zákinthoszon és Hanía városban - hajnali egy és hat óra között vezették be a tilalmat. A csoportosulások elkerülése érdekében tilos a zene a bárokban és az éttermekben, a húsz főnél népesebb rendezvényeket szintén betiltották.

Az intézkedések szerdától augusztus 17-ig érvényesek - közölte a polgári védelem főtitkársága.

A hatóságok megítélése szerint az idegenforgalmi szezon csúcsidejében a kedvelt turistacélpontnak számító krétai város jelentős kockázatot jelent a járvány újbóli fellángolása szempontjából.

Görögországban az újonnan igazolt koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt huszonnégy órában 4181 volt, a járvány kezdete óta pedig mintegy 521 400. Továbbra is intenzív osztályon ápolnak 219 embert, és 19 volt a napi új halálesetek száma. A SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségnek eddig több mint 13 100 halálos áldozata volt.

A delta variáns terjedése nagyon aggasztja a hatóságokat. A 10,7 milliós lélekszámú Görögországban eddig mintegy 5,4 millió ember kapott két adag védőoltást.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×