eur:
394.89
usd:
367.93
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó

Tovább nőtt az orosz kórházi baleset halálos áldozatainak száma

Keddre 11-re emelkedett a vlagyikavkazi kórházi baleset halálos áldozatainak száma. Az északoszét székváros egyik egészségügyi intézményében csőtörés miatt hétfőn leállt az oxigénellátó rendszer.

A kórház koronavírusos betegeket kezelő intenzív osztályán 71 páciens feküdt, de nem mindegyikük volt lélegeztetőgépen. Vlagyikavkazba a baleset nyomán a szomszédos régiókból sürgősséggel palackos oxigént szállítottak.

Az országban változik a járványhelyzet: február 3. óta először ismét Szentpétervár vette át a vezetést Moszkvától az egy nap alatt diagnosztizált új koronavírusos fertőzöttek számát tekintve Oroszországban - derült ki a kedden közölt hivatalos adatokból.

Gyenyisz Procenko, az Új-Moszkva területén található kommunarkai járványkórház főorvosa a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy Moszkvában az esetszám csökkenése annak köszönhető, hogy megnőtt a beoltottak száma.

Az országban az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt egy napban 21 378-cal, 6 491 288-ra emelkedett. Új esetet Szentpéterváron 1811-et, Moszkvában pedig 1639-et mutattak ki. Mindemellett az "északi fővárosban" jegyzett napi növekmény július 4. óta most volt a legalacsonyabb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Koronavírus: megszólaltak a szakértők, ez már az új Covid-hullám?

Koronavírus: megszólaltak a szakértők, ez már az új Covid-hullám?

Az Egyesült Államok nyugati államaiban a COVID-19 terjedésének egyik legfontosabb mutatója, a szennyvízmintákban kimutatott SARS-CoV-2 vírus szintje hivatalosan is elérte a "magas" szintet - derül ki az amerikai járványügyi központ friss adataiból. Az ügynökség szerint azonban még túl korai lenne megmondani, hogy az idei nyári COVID-19 hullám országos szinten is megérkezett-e - közölte a CBS.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×