eur:
394.92
usd:
367.87
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
II. Erzsébet brit királynő centenáriumi misére érkezik a londoni királyi katonai kápolnába, a Guards Chapelbe 2019. február 22-én. A londoni Wellington laktanya kápolnája és lelkészi hivatala a királyi előtagot 100 évvel ezelőtt kapta V. György királytól.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Erzsébet királynő el van ragadtatva a legkisebb hercegnőtől

A kis Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor a tizenegyedik dédunokája.

Erzsébet királynő „el van ragadtatva” új dédunokájának érkezésétől – közölte sajtóközleményében a Buckingham Palota. Az Index – a BBC beszámójára hivatkozva – azt írja, hogy a walesi herceg, Cornwall hercegnője és a cambridge-i herceg és hercegnő is örömmel értesült a hírről, hogy pénteken megszületett Harry herceg és Meghan Markle második gyermeke, Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor.

A nagypapa, Károly herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegné is sietett gratulálni a hír hallatán. A Twitteren azt írták: gratulálunk Harrynek, Meghannek és Archienak Lilibet Diana érkezéséhez. Sok boldogságot kívánunk nekik ehhez a csodálatos hírhez.

Harry herceg testvére, Vilmos herceg és a brit kormányfő, Boris Johnson is gratulációját fejezte ki a párnak.

Harry herceg és Meghan Markle második gyermeke, Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor pénteken délelőtt 11 óra 40 perckor jött világra a Santa Barbara kórházban 3,2 kilogramm súllyal. Az első név a dédnagymama, II. Erzsébet királynő becenevére utal, a másodikkal az apa fiatalon elhunyt édesanyja, Diana walesi hercegnő emléke előtt tisztelegnek.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×