eur:
393.38
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Pixabay

Ausztria leállítja a közvetlen brit légi járatokat

Az indiai mutáns terjedésétől való félelem miatt már korlátozták az utazásra jogosultak körét, jövő hónap elejétől a közvetlen járatok is megszűnnek az Egyesült Királyság felé.

A Reuters hírügynökség jelentése szerint az osztrák egészségügyi hatóság hétfőn a vírusvariánsokkal érintett államokhoz sorolta az Egyesült Királyságot is, így az unióból kivált szigetország egy listára került Brazíliával, Indiával és Dél-Amerikával – írja az Airportal.hu.

Ezekből az országokból rendkívül korlátozott a beutazásra jogosultak köre, a hatóság tájékoztatása szerint alapvetően csak az osztrákok és az ausztriai lakhellyel rendelkezők léphetnek majd be, ugyanakkor kivételt képeznek a humanitárius missziók, illetve a nemzeti érdekhez kötődő utazások.

Az említett szabályok már hatályba léptek, mivel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a briteknél is elterjedt indiai variáns aggodalomra ad okot.

Június 1-től Ausztria azonban a közvetlen légijáratokat is megtiltja a két ország között

– az intézkedés az Austrian Airlines, a Wizz Air és a Lauda üzemelését is érinti, teszi hozzá a portál, felidézve, hogy Bécs tavaly év végén a koronavírus brit variánsa miatt egyszer már elrendelt hasonló korlátozást.

Németország a hétvégén szintén szigorította az Egyesült Királyságból való utazás szabályait: bár nem tiltotta meg senkinek az utazást, visszatérés után két hét kötelező karanténba kell vonulniuk az onnan érkezőknek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×