eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Különleges eszközzel frissül a rendőrség arzenálja

Modern, hab alapú könnyfakasztó spray-t rendszeresített a rendőrség – erősítette meg az ORFK. Az új eszköz számtalan előnnyel bír a régi gázspray-kel szemben.

Az utóbbi időben számtalan újításról hallani a rendőrség háza táján: az új fegyverek és gépjárművek után új típusú gázsprayt is rendszeresített a rendőrség, erősítette meg a novekedes.hu kérésére az Országos Rendőr-főkapitányság.

A korábbi R92-es típusmegjelölésű gázspray-t egy sokkal modernebb, amerikai gyártmányú eszközre cserélték, a Sabre Security Equipment Corporation MK-3 Pepper Foam paprika habspray-re, ami generációs ugrást jelent – jegyzi meg a lap.

Az új kényszerítőeszköz nagyon jó referenciákkal bír, több amerikai rendvédelmi szerv is használja. Korábban pedig már a Magyar Honvédség és a NAV is rendelt a gyártó hasonló termékéből hazánkban.

A habspray külön előnye, hogy

alkalmas zárt térben való használatra,

ami az R92-esről nem volt elmondható, pedig a rendőrök munkája során könnyen előfordulhat olyan szituáció, ahol erre szükség lehet. Míg ugyanis az utóbbi szó szerint gázt bocsájtott ki magából, addig a Sabre MK-3 Pepper Foam hab állagú – emiatt viszont fontos, hogy az arcot direktben kell vele eltalálni, cserébe viszont például kisebb az esélye annak, hogy elfújja a szél.

Fontos kiemelni, hogy a hab nem vezeti a sokkolók elektromos feszültségét.

Különbözik a két eszköz hatóanyaga is,

ugyanis az R92-ben orto-klórbenzilidén-malonitril-t alkalmaztak, még a Sabre MK-3-ban kapszaicint (major capsaicinoids). Ez azért is jó, teszi hozzá a novekedes.hu, mert a régivel szemben immunitás alakulhatott ki, ez a veszély a kapszaicinnél nem áll fenn (viszont a mostanit alacsony hatóanyagtartalommal rendelte meg a rendőrség, így minimális a veszélye, hogy valaki túlérzékeny a habspray-re).

Az új egyéni könnyfakasztó habspray 50ml-es kiszerelésben kerül a rendőrökhöz.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×