eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a működését.
Nyitókép: MTI/EPA/Alexander Becher

Elon Musk nem kertel a Mars-utazást illetően – videó

"Meghalhatsz, kényelmetlen lesz, és valószínűleg a kaja is rossz lesz" – mondta egy interjúban a SpaceX tulajdonosa.

Nem lesz leányálom az út a Marsra, sőt, kifejezetten nehéz és halálos kalandként beszélt Elon Musk a Mars-expedícióról – derült ki a Peter Diamandisnak adott interjújából, és amiről a szeretlekmagyarorszag.hu ír.

"Meghalhatsz, kényelmetlen lesz, és valószínűleg a kaja is rossz lesz" – foglalta össze Musk a Mars-utazás lényegét.

Azt is elmondta, hogy a kényelem és a jó koszt hiánya mellett meglehetősen veszélyes és nehéz lesz az emberiség útja a Marsra, amely szinte biztosan emberáldozattal fog járni: "Őszintén szólva, az elején valószínűleg jó páran meghalnak majd."

Elon Musk cége, a SpaceX jelenleg is gőzerővel teszteli a Starshipet, amellyel többek közt a Mars-utazást is végre akarják hajtani. Bár egyelőre még az indítást és a landolást tervezik, Musk úgy kalkulál, hogy már ebben az évtizedben letehetik az első Mars-kolónia alapkövét a vörös bolygón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×