eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az indonéz haditengerészet által 2021. április 21-én közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a haditengerészet KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjárójáról. Hadi Tjahjanto indonéz vezérkari főnök 2021. április 21-én bejelentette, hogy eltűnt az indonéz hadsereg egyik tengeralattjárója, fedélzetén 53 fővel. A haditengerészet jelenleg is keresi a tengeralattjárót; Indonézia a kutatáshoz Ausztrália és Szingapúr segítségét is kérte. A német gyártmányú tengeralattjáró éppen torpedógyakorlatot folytatott Bali szigetétől északra.
Nyitókép: MTI/EPA/Indonéz haditengerészet

Veszélyes mélységben van a Balinál eltűnt tengeralattjáró

53 emberrel a fedélzetén pihenhet a tengerfenéken.

Hétszáz méteres mélységben lehet a víz alatt az az indonéz tengeralattjáró, amely Bali partjainál tűnt el 53 emberrel a fedélzetén - közölte csütörtökön az ország haditengerészete.

A német gyártmányú KRI Nanggala-402 típusú hadijárművel mintegy 95 kilométerre a parttól vesztették el a kapcsolatot. A tengeralattjáró Bali szigetétől északra, szerdán a kora reggeli órákban, torpedógyakorlatot folytatott.

A legénység 53 tagjának sorsa ismeretlen.

A haditengerészet szóvivője, Julius Widjojono admirális azt mondta, hogy a tengeralattjáró gyaníthatóan 600-700 méteres mélységben van. Hozzátette, úgy tervezték, hogy 250-500 méteres mélységig merüljön. Ezen túlmenően azonban már veszélyes lehet a jármű számára a mélység.

Úgy vélekedett, hogy a nagy víznyomás hatására megrongálódott a tengeralattjáró üzemanyagtartálya. A keresésben négy hadihajó vesz részt, további kettő pedig, közte egy malajziai, úton van a feltételezett helyszínre - mondta.

A hadsereg közölte, hogy Szingapúr és Ausztrália segítségét kérte, mivel ezen országoknak vannak a feladatra megfelelő mentőhajóik.

A védelmi minisztérium szerdán késő este jelentette be, hogy a légi megfigyelést végző egyik helikopter olajfoltot fedezett fel azon a helyen, ahol a tengeralattjárót utoljára észleltek.

Az indonéz hadsereg tavalyi közlése szerint állományukban öt tengeralattjáró van, de kettő már nem állt szolgálatban.

A Nanggala-402-t a németországi Kielben gyártották az 1970-es évek végén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×