eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A 2020-as tokiói nyári olimpia és paralimpia kandelábere az ötkarikás játékok fáklyaváltójának kezdetén a Fukusima prefektúrában fekvő Narahában 2021. március 25-én. A fáklyaváltó 121 nap alatt érinti az ország mind a 47 prefektúráját. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat a tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik.
Nyitókép: Kim Kjung Hun

Már itt is a cáfolat: Japán nem gondolkodik az olimpia törlésében

Vezető politikust cáfolt meg a tokiói szervezőbizottság feje.

A tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke szerint a koronavírussal fertőzöttek növekvő száma ellenére Japán nem gondolkodik abban, hogy mégsem rendezi meg a tavalyról idénre halasztott játékokat.

"Számos különböző aggály vetődik fel, de a tokiói olimpia szervezőiként mi nem gondolkodunk az esemény lemondásában" – jelentette ki Hasimoto Szeiko, a szervezőbizottság elnöke.

Néhány napja a kormányzó LDP párt főtitkára kérdésre válaszolva azt mondta, "természetesen" fennálló lehetőség, hogy Japán mégsem rendez olimpiát az idén.

Szuga Josihide miniszterelnök azonban kijelentette,

a kormányzat álláspontja nem változott, "mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztonságos olimpiát rendezzünk."

A legutóbbi közvélemény-kutatás szerint viszont a japán lakosság körében nincs meg a támogatása a nyári játékoknak. A megkérdezettek 72 százaléka szerint a lemondás, vagy az újabb halasztás lenne a megoldás arra, hogy a járványnak ne legyen újabb hulláma az országban. Az idei rendezés mellett 24 százalék foglalt állást.

A tavalyról idénre halasztott olimpia hivatalos megnyitója július 23-án lesz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×